Qui som

 • GRN Serveis Telemàtics

  Som una empresa independent, de capital gironí, que es troba en funcionament des del juliol del 1995. Vam ser el primer proveïdor d’Internet a les comarques gironines, en el moment en que aquesta tecnologia naixia a les terres catalanes i en el moment en que l’única manera de connectar-se a internet era a través d’una línia de telèfon i un mòdem de 14.4Kbps. El nostre compromís amb Girona ens ha portat a consolidar-nos com a empresa líder en el sector d’Internet a les nostres comarques. Donem suport i assessorament, tant a l’empresa privada com a la pública. Sabem com ajudar als nostres clients oferint-los solucions, cada projecte que acceptem és un repte per a nosaltres. Els nostres principals clients són petites i mitjanes empreses. Transmetem coneixaments i experiències. Els nostres punts forts són la proximitat, la flexibilitat i el servei personalitzat, conceptes claus en el món d’Internet on la nostra competència són empreses molt grans, amb grans departaments de marqueting, però que els manca aquest servei proper que empreses com la nostra podem oferir. Des dels nostres inicis, hem estat sempre una empresa compromesa amb la qualitat. És per això que la totalitat dels nostres clients són empreses que saben valorar la importància d’un bon servei i suport tècnic. Disposem de les últimes tecnologies, en hardware, software, y connectivitat. Això ens permet oferir sempre el millor rendiment en tots els nostres serveis.

  Foto d’equip

  l'equip de GRN al Gra de Fajol

  Part de l’equip tècnic de GRN al Gra de Fajol

 • La connectivitat

  GRN és sistema autònom (AS) a Internet (AS20815) i disposa d’adreçament IP propi (IPv4 80.64.32.0/20 i IPv6 2a00:5c00::/32), això vol dir que no depenem de cap altre operador. Per tal d’aconseguir un trànsit de qualitat, GRN és membre de l’associació Espanix, el node neutre més important de l’estat espanyol, que ens permet tenir una gran qualitat amb les connexions cap als principals proveïdors de trànsit.

  Esquema simplificat de la xarxa de GRN:

  Esquema_connectivitat_cat_v2

  El centre de dades

  El nostre centre de dades es troba situat a les nostres instal·lacions de Girona. Està dotat de les mesures necessàries per donar un servei 24 hores ininterrompudes: grup electrogen per garantir el subministrament elèctric en cas d’interrupció d’aquest, sistemes d’alimentació ininterrompuda (SAI) per garantir el subministrament mentres no actua el grup electrogen, sistema de climatització per garantir una temperatura de treball adequada als servidors i connectivitat a Internet redundada a través de diversos operadors. Monitoritzem tots els paràmetres rellevants que afecten als servidors i serveis, per tal d’actuar de forma ràpida i proactiva davant de qualsevol incidència tècnica. La majoria d’aquests paràmetres es troben també disponibles en forma gràfica per tal de detectar de manera objectiva les futures necessitats del centre de dades.

  Els servidors

  A GRN utilitzem servidors de diferents marques (Supermicro, IBM, HP o Dell) amb el factor comú que utilitzen tecnologia Intel Xeon i sistema operatiu GNU/Linux. Els discos es troben redundats en sistemes RAID. La nostra màxima preocupació és la fiabilitat dels servidors i el mínim temps de recuperació en cas d’incidència, és per això que en tot moment escollim les característiques que ens donen més confiança i control en els servidors que necessitem.

 • GRN va començar a oferir els serveis de connectitivat a Internet i correu electrònic al juliol del 1996. En aquell moment les connexions a Internet es feien utilitzant un mòdem i una trucada de telèfon interprovincial. L’aparició de GRN va significar per als gironins la possibilitat de connectar-se a Internet fent una trucada local pels que residien als voltants de la ciutat de Girona o bé provincial per la resta de les comarques gironines. En aquells primers moments la infraestructura era senzilla: una línia FrameRelay de 64Kbps donava la connexió a Internet, un adreçament IP de 256 adreces, un ordinador Pentium amb Sistema Operatiu Linux Slackware (instal·lat amb disquets) feia de passarel·la als clients, que amb un mòdem es connectaven a una BBS Galactibox a través d’un dels 14 mòdems de 14400bps dels que disposava. La línia FrameRelay va anar creixent fins que va ser necessari contractar una línia E3 de 34Mbps i posteriorment per les actuals fibres punt a punt Gigabit Ethernet. Els mòdems van crèixer en número i velocitat fins als 48 mòdems de 56000bps que van ser substituits per un parell de primaris controlats per una electrònica Cyclades que encara es troba en servei. Amb el Cyclades vam poder donar connectivitat XDSI, molt utilitzada a l’època de les línies Novacom. Els servidors van anar creixent en número i potència a mesura que Internet creixia en número d’usuaris i serveis, però sempre hem tingut en Sistema Operatiu Linux en el core del sistema (amb tota varietat de distribucions: Slackware, RedHat, SuSE, Debian i Ubuntu). Molt ha plogut en el món d’Internet des d’aquells inicis i per mostra la nostra web a finals del segle passat:

  Posteriorment, del 1999 al 2005 la pàgina principal de GRN va ser el portal girona.com. Aprofitant les visites de GRN es va donar impuls a l’esmentat portal. Més endavant, però, la pàgina de GRN va tornar a ser la pàgina de presentació de l’empresa i els seus productes. La pàgina principal de GRN des de l’any 2005 al 2011 tenia aquest aspecte.


Disponible la nova versió estable de Debian 11 "Bullseye"

La Debian 11, batejada com a Bullseye, ja està disponible des de mitjans d’agost La Debian 11 ha actualitzat el 72% dels paquets, això suposa 59.551 paquets: 11.294 nous, 42.821 actualitzats[...]