Disponible la nova versió estable de Debian 11 “Bullseye”

La Debian 11, batejada com a Bullseye, ja està disponible des de mitjans d’agost

La Debian 11 ha actualitzat el 72% dels paquets, això suposa 59.551 paquets: 11.294 nous, 42.821 actualitzats i 9.519 eliminats.
25 anys d’història

Els inicis de GRN

«Internet pica a les portes de Girona», així informava el 25 de juny de 1995 el diari El Punt l’inici de GRN Serveis Telemàtics. GRN era aleshores el primer node privat d’accés a internet a les comarques gironines.
La FLL Girona suma deu anys

La First Lego League és una iniciativa que es posà en marxa el 1998. Va aterrar a Girona fa deu anys, el 2009, organitzada per la Universitat de Girona i la Fundació Scientia. Des del 2012 GRN n’ha sigut patrocinador,
Nova versió Debian 10, de l’Stretch al Buster

Després de 2 anys, el projecte Debian va presentar el 6 de juliol la nova versió estable, la Debian 10, que agafa el nom del gos de la pel·lícula Toy Story, en Buster i si és per personatges,
Robots espacials a la FLL

Un any més l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona va acollir el torneig classificatori First Lego League. El dissabte 2 de febrer es van reunir a Montilivi 36 equips que van competir en un terreny de joc espacial per resoldre el repte d’enguany,
GRN va acompanyar Els Esquirols a l’Oncotrail

Aquest any GRN ha dona suport a l’equip Els Esquirols que va participar a la sisena edició de la cursa Oncotrail, els dies 6 i 7 d’octubre. A la formació, integrada per vuit persones, hi participava el nostre company Jordi Bou.
Telefonia IP: els orígens

Els inicis de la telefonia IP estan lligats al projecte experimental de xarxa de protocol de veu (NVP, Network Voice Protocol) que es va desenvolupar al llarg dels anys 70 a través del programa Network Secure Communications de l’ARPA.
Centraleta física o centraleta virtual?

En el post anterior us explicàvem que és la telefonia IP, les seves característiques i avantatges respecte a la telefonia tradicional. Si voleu saber les diferències entre el servidor físic i el virtual a continuació us diferenciem els dos tipus de centraleta que oferim a GRN.
La telefonia IP a GRN

La telefonia IP cada cop és més popular entre les empreses i particulars com a alternativa a la telefonia tradicional. Però, què és la telefonia IP? Quines característiques i avantatges té?

Seguiu llegint que en aquest post us ho expliquem!
GRN a la FLL Girona

El passat 27 de gener a l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona, va tenir lloc la vuitena edició de la First Lego League Girona, on 36 equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys van endinsar-se al món de la ciència i l’enginyeria per tal de resoldre la problemàtica del cicle humà de l’aigua.