日本語のウェブサイトは建設中です。
この間にカタルーニャ語かスペイン語か読んでください。
あなたの忍耐をありがとう。
Últimamente en el mundo de Internet se está hablando acerca de la ley SOPA (Stop Online Piracy Act) que se traduciría como la Ley para Detener la Piratería en Internet. Esta propuesta de ley creada desde los EUA se basa en crear una entidad reguladora global que tenga poder para desactivar rápidamente una IP (vuestro identificador en Internet) sin importar la nación o proveedor al cual pertenece. De esta manera se podrían desactivar por ejemplo sitios web considerados como lugares de piratería, aplicando censura y restricciones en el acceso a Internet.
Aunque la ley en principio solo es aplicable desde los EUA, se debe considerar que muchos proveedores de Internet y empresas (Facebook, Twitter, Google,…) tienen infraestructura en este país, de forma que sus servicios quedarían bajo la aplicación de dicha ley. Además los EUA también tienen control sobre las extensiones básicas de dominios (.com, .net, .org) de forma que podrían bloquear el servicio aunque el dominio estuviese registrado en un proveedor no americano.
Esta propuesta ha ha causado un enorme rechazo en Internet y han sido muchas las empresas y proveedores que se han manifestado ya en contra. Es por eso que durante los próximos días están preparados unos parones simbólicos, como por ejemplo el próximo miércoles 18 de enero dónde Wikipedia parará su sitio web en la versión inglesa durante 24h o también el portal Reddit que lo hará durante 12h para demostrar que estas medidas no son las correctas. El gran parón se esta preparando para el 23 de enero, dónde se habla de la posible participación de los gigantes de Internet como Google, Facebook, Twitter, por ejemplo.
Es posible que juntamente con SOPA hayáis oído hablar también de la ley PIPA (Protect IP Act), que se basa en la misma idea, en este caso aplicando restricciones a los buscadores que vinculan con sitios web dónde hay material que infringe la propiedad intelectual. Así pues, el debate sobre la Internet libre y abierta, y la intención de controlarla por parte de los estamentos gubernamentales continua abierto.
Para saber más:
Darrerament en el món d’Internet es parla de la llei SOPA (Stop Online Piracy Act) que es traduiria com la Llei per Aturar la Pirateria a Internet. Aquesta proposta de llei creada des dels EUA es basa en crear una entitat reguladora global que tingués potestat per desactivar ràpidament una IP (el vostre identificador a Internet) sense importar de la nació o proveïdor que fos. D’aquesta manera es podrien desactivar per exemple llocs webs considerats com a focus de pirateria, aplicant doncs censura i restriccions a l’accés a Internet.
Tot i que la llei en principi només serà aplicable des dels EUA, cal considerar que molts proveïdors d’Internet i empreses (Facebook, Twitter, Google,…) tenen infraestructura en aquest país, de forma que els seus serveis quedarien sota l’aplicació de la llei, i a més a més els EUA també tenen control sobre les extensions bàsiques de dominis (.com, .net, .org) de forma que en podrien bloquejar el servei encara que el domini fos registrat a un proveïdor no americà.
Aquesta proposta ha causat un enorme rebuig a Internet i han estat moltes empreses i proveïdors que ja s’han manifestat en contra. És per això que durant els propers dies estan preparades vagues simbòliques, com per exemple el proper dimecres 18 de gener on Wikipedia aturarà el web en la versió anglesa durant 24h o també el portal Reddit que ho farà durant 12h per demostrar que aplicar aquestes mesures no són correctes. La gran aturada es prepara pel 23 de gener, on es parla de la participació dels gegants d’Internet com Google, Facebook, Twitter, per exemple.
És possible que juntament amb la SOPA hagueu sentit a parlar també de la llei PIPA (Protect IP Act), que es basa en la mateixa idea, en aquest cas aplicant restriccions als cercadors que vinculen amb llocs on es considera que hi ha material que infringeix la propietat intel·lectual. Així doncs, el debat sobre la Internet lliure i oberta, i la intenció de controlar-la per part dels estaments governamentals continua obert.
Per saber-ne més:
Desde GRN siempre hemos apostado por las tecnologias de código abierto y la filosofía que hay detrás. Gracias a este conjunto de tecnologías, hoy en dia tenemos una mayor llibertad para intercambiar información y una mayor interoperabilidad entre los dispositivos.
Algunos datos que nos indican cual es la importancia del código abierto hoy en dia: como mínimo un 70% de los smartphones vendidos el 2011 (engadget.com) contenen partes importantes de su sistema que funcionan con elementos de código abierto. El 57% de los smartphones vendidos el 2011 funcionan con el sistema open source Android.
Desde GRN, como empresa que cree en filosofía de código abierto, también hemos querido aportar nuestra contribución.
Estamos implicados en la mejora y ayuda de diversos proyectos de código abierto que usamos en nuestra empresa, principalmente por dos vias:
Des de GRN sempre hem apostat per les tecnologies de codi obert i la filosofia que hi ha al darrera. Gràcies a aquest conjunt de tecnologies, avui en dia podem tenir una major llibertat a l’hora d’intercanviar informació i una major interoperabilitat entre els dispositius.
Algunes dades que ens indiquen fins a quin punt és important el codi obert avui en dia: com a mínim un 70% dels smartphones venuts el 2011 (engadget.com) contenen parts importants del seu sistema que funcionen amb elements de codi obert. El 57% dels smartphones venuts el 2011 funcionen amb el sistema open source Android.
Des de GRN, com a empresa que creu en els avantatges del codi obert, també hem volgut aportar la nostra contribució.
Per això, estem implicats en la millora i ajuda de diversos projectes de codi obert que estem fent servir en la nostra empresa, principalment per dues vies:
Els usuaris de dispositius IOS (iPhone, iPad o iPod Touch) que tingueu una bústia de correu a GRN podeu utilitzar aquesta nova funcionalitat:
– Obriu el Safari i aneu a http://www.grn.es/iphone.
– Introduiu la vostra adreça de correu, el password i premeu “Generar”.
– Ja teniu la vostra adreça de correu configurada.
Cal tenir en compte que els dispositius IOS només poden tenir un perfil de configuració, per tant no us serveix si voleu configurar 2 comptes a través de perfils.
També podeu fer la configuració manual seguint aquesta ajuda que trobareu a l’apartat de suport.
Això és vàlid per tots els usuaris del domini @grn.es, @grn.cat o bé usuaris de dominis propis que es trobin dins algun servei de pla de hosting.
Els usuaris de dispositius IOS (iPhone, iPad o iPod Touch) que tingueu una bústia de correu a GRN podeu utilitzar aquesta nova funcionalitat:
– Obriu el Safari i aneu a http://www.grn.es/iphone.
– Introduiu la vostra adreça de correu, el password i premeu “Generar”.
– Ja teniu la vostra adreça de correu configurada.
Cal tenir en compte que els dispositius IOS només poden tenir un perfil de configuració, per tant no us serveix si voleu configurar 2 comptes a través de perfils.
També podeu fer la configuració manual seguint aquesta ajuda que trobareu a l’apartat de suport.
Això és vàlid per tots els usuaris del domini @grn.es, @grn.cat o bé usuaris de dominis propis que es trobin dins algun servei de pla de hosting.
El Grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona participa habitualmente en la competición de robótica submarina SAUC-E. Este año han quedado en segunda posición y además les han dado un premio a la inovación, por realizar una tarea que no havia conseguido nunca otro equipo.
Como en las otras ediciones, GRN ha patrocinado este equipo de estudiantes de nuestra universidad.
Felicitades a todos los participantes !!
El Grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) participa habitualment a la competició de robòtica submarina SAUC-E. Aquest any han quedat en segona posició i a més els han donat un premi a la innovació, per realitzar una tasca que no havia aconseguit mai cap altre equip.
Com en les altres edicions, GRN ha patrocinat aquest equip d’estudiants de la nostra universitat.
Felicitats a tots els participants !!
Google ha ficat cullerada a les xarxes socials. Acaba de llançar plus.google.com, la seva resposta al domini de Facebook en el mercat de les xarxes socials. De moment el servei es troba en període de proves i només és accessible amb invitació.
Aquest llançament ha creat molta espectativa, tal i com ens té acostumats el gegant Google. La seva semblança a Facebook ha generat moltes reaccions negatives, però segur que tenen algun as a la màniga a punt de sorprendre als seus seguidors.
En el passat Google ja havia intentat entrar en aquest mercat, tal i com recorden els antics usuaris d’Orkut, però sense èxit. Hi ha qui diu que és una empresa massa geek, o sigui, massa tècnica per encertar-la en el món de les relacions socials. El temps dirà.